måndag 26 december 2011

I dag har det varit en bra pinsdag!

Jag fick pins av min son:
I Japan kan man köpa pins i tuggummiautomater. Varje gång min son Daniel kommer hem från Japan har han med sig några stycken. Det har blivit ett hundratal under årens lopp. Oftast är motivet Mangafigurer men även andra roliga motiv som Nintendo och bussar förekommer. Tack Daniel!

Jag fick pins av min andra son och mina barnbarn:

Tack Johan, Anton och Maja!

Jag fick pins av min svärdotter:
Tack Emma!

Och av en av mina bilförsäljare:
Tack Stefan!
16 nya pins på en dag...en bra dag.

söndag 25 december 2011

En flock sidensvansar förgyllde min promenad. I hörlurarna hade jag Mahlers femma så jag hörde inte sidensvansarnas fina kvitter, men ljudet från symfonin fungerade bra ihop med att se sidensvans. Efter ett tag tog Mahler över hela min promenad. I slutet av scherzot hade jag fått upp en sådan fart, så att när adagiettot började svävade jag uppe i luften. Under mig såg jag Stolpaskogens milspår, jag svävade ut över Gullsjön och efter en stund såg jag ända till Gribbylund. När femte satsen nådde sin final gjorde jag en perfekt landning vid Gribbylunds kapell. Sedan gick jag alldeles vanlig stavgång fram till min port.

fredag 23 december 2011

tisdag 20 december 2011

Oväntade paket med pins, gör mig glad. Idag kom det ett sådant med posten! Det innhöll den här guldklimpen:

Och de här fina HD-pinsen:
Tack snälla Barbro och Tore!!

söndag 18 december 2011

Nu har jag precis uppdaterat en annan blogg. Attendo Attundagårdens blogg. Den beskriver veckorna på ett äldreboende i Täby. Massmedia skrämmer just nu livet ur alla som behöver bo på äldreboende. Läs bloggen och bli lugnade. Äldreomsorgen i Sverige har aldrig varit bättre än i dag. Jag vet, jag har varit med sedan 1973 och är nu en av de stolta cheferna på Attendo Attundagården.
 
Attendo Pins

tisdag 13 december 2011

I dag kom Malin, som tipsade mig om gratis utdelningen i Adidas affären, förbi min arbetsplats och lämnade de pins som hon tagit. Utöver de som fanns kvar när jag äntligen kom till affären, hade hon dessutom hittat de här:
Jag skulle ha åkt in till stan direkt jag fick tipset!


De här pinsen fick jag också av Malin idag:
Tack!

lördag 10 december 2011

Nu finns det 17 sidor med seriefigurpins på Barbros hemsida. De två senaste är sidor med KalleAnka och Långben.

torsdag 8 december 2011

Betty Boop, Flinta och Pluto på plats på Barbros hemsida

onsdag 7 december 2011

Nu är Barbros imponerande Musse Piggsamling på plats på hennes hemsida.

måndag 5 december 2011

söndag 4 december 2011

lördag 3 december 2011

Barbro Torslund är en av Sveriges ledande pinsamlare. Hon har samlat pins i ett par decenier. Hennes samlande har varierat över åren. Tidgare var hennes kärnområden flaggor och landskapsvapen, numer är det seriefiguer som hon tycker är roligast att samla på. Barbro har haft noteringar i GuinessRekordbok. Under sommaren 2006 kunde man ta del av hennes samling på en välbesökt utställning i Piteå. Den 11 juli 2006 uppmärksammades också hennes samlande av Piteå-Tidningen.
 
Jag har fått den stora äran att göra hennes samling tillgänglig på nätet. Här är adressen till hennes sida:
Sidan är under konstruktion, inledningsvis är hennes Nalle Puh pins och Pocahontas pins på plats. Det skall bli spännande att ta del fortsättningen. Själv är jag speciellt nyfiken på hennes Tintinpins eftersom det är mitt stora samlarområde.
Nu för tiden är det inte ofta det händer att pins delas ut gratis. Men just nu händer det! I Adidasaffären korsningen Kungsgatan Sveavägen. Det var en god vän som tipsade mig. Det var några dagar sen jag fick tipset, jag hann inte dit förrän idag. Jag anar att det funnits flera olika motiv, idag var de bara två olika kvar, men rätt många av dem.
Tack Malin för tipset och tack Adidas för pinsen!